Hoe wij werken

Voor elke verzekering die u wilt afsluiten wordt door ons een analyse van uw persoonlijke situatie gemaakt. Soms zijn hiervoor enkele vragen al voldoende. Een andere keer gaat de analyse veel verder.

Het belang van een analyse mag u niet onderschatten. Neemt u als voorbeeld een reisverzekering. Deze kunt u overal aanschaffen. Maar wanneer u tijdens de vakantie risicovolle activiteiten gaat verrichten zoals diepzeeduiken, hanggliding of bergbeklimmen dan heeft u met een standaardreisverzekering niet voldoende bescherming. Niet alleen uit belangstelling maar ook om een goede verzekering voor u te selecteren zullen wij daarom altijd aan u vragen wat uw reisbestemming is.

Zo zijn er voor vele verzekeringen voorbeelden te geven om u te laten zien dat voor het afsluiten van de juiste verzekering een degelijke analyse van belang is.

Het aanbod van verzekeringen is groot. Voor een niet deskundige lijken al die verzekeringen op elkaar. Niet voor niets wordt wel eens gezegd: “Zolang er niets gebeurt heeft iedereen de beste verzekering”.

In de praktijk zijn de verschillen vaak groot. Die verschillen bestaan niet alleen in voorwaarden van de verzekering, maar ook in de premie. En niet te vergeten de wijze waarop de betreffende maatschappij een schade beoordeelt. De ene maatschappij kijkt strikt naar de letter van de polisvoorwaarden. Terwijl de andere maatschappij vooral ook de bedoeling van de polis in het oog houdt. Het is ons vak om de verschillen te kennen en voor u te “vertellen”.

Opzeggen van de oude verzekering

Het kan zijn dat u een nieuwe verzekering wilt afsluiten terwijl er nog verzekering lopen bij andere instanties of kantoren. Wij verzorgen voor u alle administratie die nodig is om bestaande verzekeringen die u wilt stoppen te beëindigen. Daar waar u recht heeft op teruggave van een deel van de door u betaalde premie, zullen wij trachten deze voor u terug te krijgen na het verkrijgen van de benodigde informatie.